Zimnica domaća Turšija Paradajz Kiseli krastavci
Shutterstock
Paradajz sos

Shutterstock

 Foto: Shutterstock

Sastojci:

- 6 kg paradajza (pre čišćenja)

- 2 kašike soli

- 4 kašike šećera

- crni luk i ljute papričice, celer - sve po ukusu

PROČITAJTE I:

 

Priprema

Paradajz dobro oprati.

Očistiti i iseći na komade.

Paradajz salata

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Samleti mašinicom za mlevenje paradajza.

Procediti u specijalnoj cedaljki.

PREPORUČUJEMO:

 

Sipati u šerpu, dodati so i šećer i kuvati. Kad provri, kuvati još 10-15 minuta.

Flaše zagrejati u rerni, 10 minuta na 100 stepeni.

Vruć paradajz sipati u vruće flaše. Na svaku flašu staviti parče celofana potopljeno u alkohol ili rakiju, stegnuti gumicom i staviti zatvarač.

Flaše uviti u peškir i ostaviti 24 sata da se tako ohlade.

Paradajz

Shutterstock

Foto: Shutterstock