Palačinke
Shutterstock
Palačinke

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Mnogi smatraju da je palačinke jednostavno napraviti, ali i kod ovakvih recepata ima prostora za greške. Poznati kuvar Džejmi Oliver podelio je svoj recept i trik kako da vam omiljena poslastica uvek ispadne savršeno.

Džejmi je otkrio savete kako da dobijete savršen ukus palačinki i objasnio na koji način da ih pečete, ali je naglasio da se najviše pažnje treba obratiti na smesu.

U snimku koji je objavio na Jutjubu, slavni kuvar je podelio jedan da on smesu pravi od jedne šolje običnog brašna, šolje i po mleka, tri jaja i malo morske soli.

Stavio je ta četiri sastojka u posudu i izmutio ih sve dok nisu nestale grudvice, a smesa postala glatka.

Palačinke sa rumom i limunom

Profimedia

Ipak, iako vam je smesa uspela, i dalje postoji mogućnost da palačinke ne budu savršene ukoliko ne budete koristili ispravnu tehniku pečenja, pa je Džejmi u jednostavnim koracima objasnio kako to zapravo treba da izgleda.

Najpre je ostavio smesu da „odmori“, a tiganj stavio na srednje jaku vatru koji je premazao puterom da se smesa ne bi lepila. Nakon toga je u nju izlio dovoljno smese da prekrije dno tiganja, okrećući je da pokrije celu površinu.

Jednu stranu palačinke je pekao minut, nakon čega je rukama podigao i prevrnuo, ali vi umesto toga možete koristiti neki kuhinjski pribor ili ukoliko ste vešti, bacati palačinku u vazduh.

Na kraju je važno naglasiti da bi se obe strane palačinke trebalo peći po minut pre nego bude spremna za jelo.

„Ako vam pečenje predugo traje, pojačajte vatru, a ako se peče prebrzo, onda je smanjite. Tako ćete napokon dobiti lepu, lagano zlatnu palačinku, a uz to svilenkastu i mekanu“, savetuje kuvar.