TOP 1 ZIMSKI OBROK Potaž od bundeve, porcija vitamina i zadovoljstva
Nema ko ga ne voli

Potrebno je:
500 g bundeve
2 srednja krompira
2 šargarepe
1 srednji crni luk ili praziluk
malo ulja
malo bibera
malo soli
malo peršuna
malo đumbira
malo mleka ili pavlake za kuvanje
po ukusu kisele pavlake
Priprema:
Crni luk ili praziluk sitno iseckamo i propržimo na malo ulja. Šargarepu, krompir i bundevu očistimo i iseckamo na kockice srednje veličine. Stavimo sve u šerpu sa lukom i dodamo oko 500 ml vode. Ostavimo da se kuva oko 15...20 minuta. Ako voda uvri dodajemo po malo ne previše, jer potaž treba da bude gust. Dodajemo začine i so po ukusu. Ako postimo onda ne moramo dodavati mleko niti pavlaku. Ukoliko ne postimo najbolje je mleko dodati na samom kraju zbog gustine čorbe. Kada je povrće meko sklonimo šerpu sa ringle i štapnim mikserom izblendiramo sve tako da dobijemo gustu kašu. Ako je pregusta dodajemo još vode ili mleka ili pavlake za kuvanje. Vratimo na ringlu da još 5 minuta proključa. Pre služenja u tanjir možemo dodati kašiku kisele pavlake. Prijatno!
-
Prste da poližeš
07.03.2021. 17:00 -
Recept za fantastičan burek
08.03.2021. 09:00 -
Keks torta na brzinu
08.03.2021. 09:30 -
Kad probate domaće perece - zaboravićete na pekarske! (VIDEO)
08.03.2021. 10:32
Povezane vesti
-
Jednom kad ih napravite, pokupiće sve vaše simpatije!
13.01.2020. 13:55 -
Vege burger - Brz, jednostavan a pre svega zdrav! (RECEPT)
14.01.2020. 12:48 -
Pita sa sirom bez kora - sigurno će vam se svideti! (RECEPT)
18.01.2020. 19:20 -
Da! Isprobajte ovaj specijalitet nezaboravnog ukusa (RECEPT)
21.01.2020. 13:11 -
Krompir na španski način sa belim lukom, gotov za tili čas
23.01.2020. 12:00