Krompir pita sa prazilukom
Bakina kuhinja
Krompir pita sa prazilukom

Bakina kuhinja

Krompir pita sa prazilukom, Foto: Bakina kuhinja

Sastojci:

- 4 domaće jufke

- 1kg praziluk

- Šolja od 2dcl 

- ulje, so, biber

Priprema:

Testo spremiti kao inače, kod mene 4 jufke veličine peciva za hamburgere, razvučena i filovana svaka ze sebe. Složiti štapiće u plehu.

Fil:

Upržiti iseckani i posoljeni praziluk, dok ne postane mekan. Dodati kuvan pirinač i malo bibera. Pirinač spremam tako što se prvo malo prži na ulju a onda naliti sa 3 šolje vode. Ne mešati, kad upije vodu, gotov je.

Dalje vam je poznato, smotati filovane jufke, peći na 220°C 35 min.

Prijatno!

PROČITAJTE JOŠ: