kolač
Printscreen/Recepti i zdravlje
kolač

Printscreen/Recepti i zdravlje

Foto: Printscreen/Recepti i zdravlje

SASTOJCI:

5 belanaca
5 kašika šećera,

5 kašika brašna .
Umuti sneg od belanaca pa dodavati po jednu kašiku šećera muteći sve vreme zatim dodati brašno.
Peći na 180 stepeni u nauljenoj formi otprilike 26 cm.
Pečenu toplu koru preliti sa 250 ml mleka i ostavi da se ohladi ;

FIL:

1 puding od vanile
1 puding od čokolade,
1 litra mleka,
4 kašika gustina
200 grama šećera,
40 grama čokolade,
300 grama grama margarina
i 300 ml šlaga….

Jaja kuvanje kolači domaćica

Profimedia

Foto: Profimedia

PRIPREMA:

U pola litre mleka i 100 grama šećera zakuvati 1 puding od vanile i 2 kašike gustina.
U pola litre mleka i 100 grama šećera zakuvati puding od čokolade sa 2 kasike gustina i na kraju dodati u to 40 grama čokolade mešajuci da se otopi.
Te filove ohladiti .

Posebno umutiti margarin sa preostalih 5 žumanaca i podeli to na 2 dela .
Pomešati margarin i miksati sa pudingom od vanile, a drugi isto to uraditi sa pudingom od čokolade.
Pokvašenu koru premazati belim kremom, a onda braon kremom i na kraju staviti šlag odozgo i izrendati čokoladu…

PROČITAJTE JOŠ: