Porodični ručak gotov za POLA SATA! Sočna i nestvarno ukusna piletina iz rerne (RECEPT)
Donosimo vam jednostavan recept za piletinu koji će razveseliti svačija nepca!
PROČITAJTE JOŠ:
Sastojci za 4 osobe:
- 450 g pilećih grudi (bez kostiju)
- 100 g brašna
- 2 limuna
- 2 kašičice ekstra devičanskog maslinovog ulja
- 100 ml pileće supe
- 2 kašičice putera
- 2 belog luka
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica bibera
- sveži peršun
Priprema: Zagrejte rernu na 200 stepeni. U činiji pomešajte brašno, so, biber i koricu jednog limuna. Ubacite u tu činiju pileće grudi isečene na šnicle i okrećite ih dok im površina ne bude prekrivena u potpunosti mešavinom brašna i začina. Isecite jedan limun na kriške.
U većem tiganju i na umerenoj temperaturi zagrejte maslinovo ulje. Dodajte piletinu i pržite oko pet minuta dok jedna strana ne dobije zlatno-smeđu boju.
Okrenite pileća prsa, prelijte pilećom supom, puterom, belim lukom i kriškama limuna. Stavite piletinu u rernu i pecite još 10 do 15 minuta.
Poslužite piletinu sa sosom iz tiganja i po želji dodajte malo naseckanog peršuna.