Piletina, ručak, meso
Profimedia
Piletina, ručak, meso

Profimedia

Foto: Profimedia

Donosimo vam jednostavan recept za piletinu koji će razveseliti svačija nepca!

PROČITAJTE JOŠ:

Sastojci za 4 osobe:

- 450 g pilećih grudi (bez kostiju)

- 100 g brašna

- 2 limuna

- 2 kašičice ekstra devičanskog maslinovog ulja

- 100 ml pileće supe

- 2 kašičice putera

- 2 belog luka

- 1 kašičica soli

- 1 kašičica bibera

- sveži peršun

Piletina, ručak, meso

Profimedia

Foto: Profimedia

Priprema: Zagrejte rernu na 200 stepeni. U činiji pomešajte brašno, so, biber i koricu jednog limuna. Ubacite u tu činiju pileće grudi isečene na šnicle i okrećite ih dok im površina ne bude prekrivena u potpunosti mešavinom brašna i začina. Isecite jedan limun na kriške.

U većem tiganju i na umerenoj temperaturi zagrejte maslinovo ulje. Dodajte piletinu i pržite oko pet minuta dok jedna strana ne dobije zlatno-smeđu boju.

Okrenite pileća prsa, prelijte pilećom supom, puterom, belim lukom i kriškama limuna. Stavite piletinu u rernu i pecite još 10 do 15 minuta.

Poslužite piletinu sa sosom iz tiganja i po želji dodajte malo naseckanog peršuna.