Torta, kolač, slatkiš, desert
Shutterstock, ilustracija
Torta, kolač, slatkiš, desert

Shutterstock, ilustracija

Foto: Shutterstock, ilustracija

Sastojci:

Za prvu koru:

2 jajeta
13 kašika šećera
13 kašika mleka
15 kašika brašna
1 prašak za pecivo

Za drugu koru:

2 jajeta
13 kašika šećera
13 kašika mleka
15 kašika brašna
1 kašika kakao praha
1 prašak za pecivo.

Fil:

1 l mleka
1 margarin
13 kašika šećera
100 g čokolade
100 g kokosa
100 g mlevenih orasa

Priprema:

1. Za I koru: umutiti 2 belanceta sa 13 kašika šećera u čvrst sneg, dodati 2 žumanceta,13 kašika mleka i sve izmutiti mikserom, zatim dodati 15 kašika brašna i 1 prašak za pecivo i sve ručno izmešati. Dobijenu smesu izliti u pleh (pek papir ili podmazan) promera 26 cm i peći 20 min na 180 stepeni.

2.Za II koru: postupak je isti samo što dodajemo i 1 kašiku kakao praha.

3.Pečene kore presečemo na dva dela i tako dobijemo 4 kore.

4.Fil: skuvati 1 l mleka, 1 margarin,13 kašika šećera i 100 g čokolade, skinuti sa vatre i dodati 100 g kokosa i 100 g orasa.

5.Na dno kalupa staviti jednu koru i zaliti mlakim filom, staviti drugu koru (druge boje), opet zaliti filom i tako do 4. kore.

6.Torta treba da odstoji bar jednu noć u frižideru.

7.Ukrasiti je po želji.