SRPSKI SPECIJALITET Podvarak i pečeno pile iz rerne - ručak sa pet zvezdica!

Vrlo malo treba da bi imali gala klopu pa da vidimo

piletina
 Foto: bakina kuhinja

Potrebno je:

1 pile 2.5 kg
Za marinadu
maslinovo ulje
1 kašika soja sosa
1 kašičica senfa
soli
beli biber
beli luk granule

piletina
Foto: bakina kuhinja

Za podvarak je potrebno je

1 glavica kiselog kupusa
1 kašika masti
bibera malo slatke mlevene paprike
lovorov list
300 gr suvih rebara

piletina
 Foto: bakina kuhinja

Priprema:

U činiju sipati sve sastojke za marinadu i izmešati. Pile srediti i preseći na pola u delu gde je kičma i raširiti. Premazati četkicom pile marinadom kao i veći pleh premazati uljem. Staviti pile da se peče na 220 stepeni C oko 30 min.

podvarak
Foto: bakina kuhinja

Kupus iseći na rezance dodati kašiku masti lovorov list malo paprike crvene bibera mlevenog suva rebra i dinstati 30 min. sa malo vode .

Pile izvaditi iz rerne pa pile izvaditi iz tepsuje i tu ubaciti kupus iz šerpe i dobro izmešati pa vratiti pile i peći još 40-50 min da ispari tečnost i pile se još lepo ispeče.

Uz podvarak ispecite obavezno projicu i pileću supu onu bakinu..Sigurna sam da ovakav podvarak još niste jeli Uživajte... Prijatno.

Slične tekstove nađite OVDE!

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi