Pletena pogača
Bakina kuhinja
Pletena pogača

Bakina kuhinja

Pletena pogača, Foto: Bakina kuhinja

Potrebno je:

300 ml mleka
500-550 gr brašna
malo soli
1 jaje
20 gr kvasca
1 kašičica šećera
50 ml ulja

Priprema:

U mlako mleko potopiti kvasac i dodati šećer i dve kašike brašna. Ostaviti da naraste..

Narasli kvasac sipati u vanglicu dodati jaje, ulje brašna soli i zamesiti srednje tvrdo testo. Ostaviti da odmori na sobnoj temperaturi 30 min. Istresti na sto i podeliti na 12 jednakih dela. Svaki deo razvući u valjak dužive 59 cm.

Na sredinu stola poređati 6 valjka a preko njih takodje 6 valjka ..

Pletenje same pogače pogledajte na kanalu nije teško samo treba pažljivo pratiti baku koja to polako radi da bi se shvatilo. Pogaču staviti u pleh 22cm koju ste obložili pek papirom.. 


Fantazija ..morska pena mekana kao duša..Vrhunska!

Pročitajte još