Pohovana pita sa sirom
Bakina kuhinja
Pita s mesom

Profimedia

Foto: Profimedia

 Potrebno je:

- malo više od pola pakovanja kora za baklavu i pite

- 75 g otopljenog putera

- 75 g suhomesnatog (šunka, suvi vrat,pršuta...)

- 100 g kačkavalja

- 1 struk iseckanog praziluka

- 2 krupnija jajeta

- 5 - 6 kašika kiselog mleka, jogurta ili gustog jogurta

- po ukusu soli

PROČITAJTE I:

Ručak, meso, ćufte

Shutterstock

 

Priprema:

Praziluk oprati, odstraniti spoljne listove i sitno iseckati samo beli i svetlozeleni deo i staviti u zdelu.

Suhomesnato i kačkavalj takođe iseckati na sitnije kocke i na kraju i kačkavalj iseckati na sitnije kocke. Sve zajedno izmešati i ostaviti sa strane.

Otopiti puter.

PROČITAJTE JOŠ I:

 

Na radnu površinu staviti jednu koru, blago je premazati sa otopljenim puterom, staviti drugu koru preko i nju premazati blago sa puterom i tako isto uraditi i sa trećom korom.

Sklopiti je u obliku harmonike i staviti u pekač, koji ste prethodno premazali sa puterom ili sprejom za pečenje.

Gibanica

Profimedia

Foto: Profimedia

Tako uradite i sa ostalim korama, ali ne smete da previše kora natrpate u pekač, mora da bude malo prostora između kora - ukupno se potroši 18 kora.

Rukom raspodelite iseckano suhomesnato, praziluk i sir svuda po malo između kora. Premazati kore odozgo sa malo preostalog putera.

Umutiti jaja dodati kiselo mleko ili jogurt i kašikom, svuda između nabora, sipati po malo.

PREPORUČUJEMO:

Torta, kolač, slatkiš, desert

Shutterstock, ilustracija