Krompir pire
Profimedia
Krompir pire

Profimedia

Foto: Profimedia

Pire krompir je pored pomfrita najčešći prilog različitim obrocima na našoj trpezi, a svaka domaćica ima svoj poseban trik za pripremu ovog specijaliteta.

PROČITAJTE JOŠ:

Sastojci: kilogram krompira; 500 grama rendanog sira; 2 čena belog luka; 30 grama maslaca (možete koristiti i obično ulje); kašika pavlake; so, biber

Priprema: Skuvajte krumpir, pa ga iscedite i ostavite nekoliko trenutaka da se sasvim malo ohladi. Potom dodajte sitno iscekan beli luk, pa izmiksajte krompir u pire. Dodajte maslac i pavlaku i mutite dok se ne istope. Na red dolazi i izrendani sir – dodajte ga i i "lupajte" varjačom dok se ne sjedini sa pireom i ne postanu elastična smesa. Začinite i servirajte po želji.