Piletina sa šunkom i sirom, veoma lagan obrok, koji će vaša porodica obožavati!
alo.rs
piletina
Foto: printscreen/facebook

Sočno belo meso iz rerne za vaš nedeljni ručak. Jednostavno se sve poslaže i stavi da se peče. Bude brzo gotovo a vama ostaje dosta vremena za odmor.

Sastojci:

800 gr pilećeg belog mesa bez kože i kostiju
300 gr iseckanog na listove dimljenog vrata ili šunke
200 – 300 gr sira kačkavalja
1 celo jaje
1 kašičica suvog začina
200 ml jogurta
40 ml vode
biber i peršunov list
malo ulja

Piletina, ručak, meso, sir, zapečen

Profimedia

Foto: Profimedia

Priprema:

Uključiti rernu da se zagreva na 200 stepeni.

Belo meso iseći u šnicle pa malo tučkom za meso istanjiti.

Premazati tepsiju uljem pa poslagati prvi red belog mesa. Meso podeliti na dva dela, preko poslagati red šunke i odgore red sira.

Ponoviti postupak još jednom.

Umutiti jaje sa suvim začinom, biberom i šerpunovim listom, pa dodati jogurt i vodu i sve zajedno sjediniti.

Staviti u rernu pokriveno alu folijom da se peče 30 minuta pa skinuti foliju i peći još nekih 30 minuta ili dok sve lepo ne porumeni odgore.

Izvaditi, ostaviti da se prohladi 10 minuta pa onda poslužiti.

Prijatno.