ručak od piletine
pcpress.rs
ručak od piletine

pcpress.rs

Foto: pcpress.rs

Jedno veoma izdašno, ladano i fino sočno kremasto jelo u kojem imate sve, meso, povrće i testeninu. Obratite pažnju samo kada budete stavili testeninu da ima dovoljno tečnosti jer će testenina da je upije, pa da vam ne bude suvo, ali i to se lako rešava dodavanjem malo vruće vode i soli.

DA LI SMO VAM DALI DOBRU IDEJU?

 

Sastojci za 4 – 5 osoba:

1 pileće belo meso sa kožom i kostima
1 glavica crnog luka
1 pakovanje ( 450 gr ) mešavina za rusku salatu
300 – 350 gr testenine koje imate
100 ml ulja
suvi začin, kašika mlevene, crvene paprike, biber, peršunov list

Priprema:

U jednu manju šerpu staviti oprano belo meso u komadu, dodati malo suvog začina, kao za jednu kašičicu, pa naliti vode preko belog mesa, pa staviti da se kuva.

U veću šerpu staviti iseckani crni luk, malo suvog začina, ulje i čašu vode.

Dinstati na jačoj vatri dok voda ne ispari, a luk omekani. Dodatno ga možete ispasirati gnječilicom za krompir.

Dodati luku smrznuto povrće, malo bibera, kašiku crvene paprike i naliti vode da prelije preko povrća, pa i to ostaviti da se kuva.

Hrana, kuvarica, rucak, obrok, devojka

shutterstock

Foto: shutterstock

Meso ostaviti da se proohladi, pa odstraniti kožu i kosti, pa iseckati meso i dodati povrću.

Trebalo bi da ima dovoljno tečnosti da se skuva testenina, da ostane malo čorbice oko nje i da bude fino sočno, jer smo imali tečnosti od povrća i tečnos od kuvanja belog mesa.

Smanjiti vatru, da nije jaka pa kuvati 10ak minuta. Isključiti vatru i ostaviti dok još malo odstoji.

Probati, pa ako treba dodati soli ili nekih začina po ukusu.

Poslužiti toplo, prijatno.