Piletina sa kikirikijem, jelo dostojno najboljeg restorana!
alo.rs
piletina

printscreen

Foto: printscreen

Piletinu možete pripremati na "milion" načina i sa "milion" začina, a piletina, kikiriki i kari su kombinacija sa kojom sigurno nećete pogrešiti.

Potrebni sastojci:

2 pileća bataka sa karabatacima,
100 g kikirikija,
1 kašikica kari začina (suvog ili paste),
1 kašikica suvog đumbira (ili 1 komad veličine palca svežeg),
suva ljuta paprika po ukusu,
2 mlada crna luka (ili 1 manja glavica),
1 mladi beli luk (ili 1 čen),
2 kašike maslinovog ulja,
so i biber.

piletina
Foto: printscreen

Priprema:

Kikiriki krupnije sameljite ili iseckajte nožem i stavite ga u činijicu. Dodajte ostale začine, maslinovo ulje i šoljicu vode (ili piva još bolje). Sve dobro izmešajte.

Piletinu posolite i pobiberite i zapecite sa svih strana u dobro zagrejanom tiganju. Kad piletina porumeni, temperaturu ringle smanjite na najmanje, dodajte mladi luk isečen na komade, izmešane začine sa kikirikijem, tiganj poklopite i dinstajte meso na niskoj temperaturi oko 30 minuta ili dok piletina ne omekša dovoljno po vašem ukusu.

Pečenu piletinu s kikirikijem poslužite sa prilogom po želji.

Pročitajte još: