piletina
shutterstock.com
piletina

shutterstock.com

Foto: shutterstock.com

Sastojci:

3 kašike maslinovog ulja
1 veliki crni luk
2 kašike sveže majčine dušice
so, biber
2 čena belog luka
800 g pilećeg belog mesa
1/2 kašike sušenog origana
2 kašike brašna
1 1/2 šolja goveđe supe (kocka)
1 šolja izrendane gaude
svež peršun

Priprema

U velikom tiganju na srednje jakoj vatri zagrejte dve kašike ulja. Dodajte luk isečen na trake i posolite, pobiberite i stavite timijan. Smanjite toplotu na srednje nisku i kuvajte, povremeno mešajući dok luk ne bude karamelizovan oko 25 minuta. Dodajte sitno seckan beli luk i kuvajte dok ne postane mirisno još minut. Isključite i izvadite luk. Obrišite tiganj ubrusom. U veliku posudu stavite piletinu iseckanu na kockice, posolite, pobiberite i stavite origano, a zatim dodajte brašno.

Zagrejte jednu kašiku ulja u istom tiganju na srednje jakoj vatri. Dodajte piletinu i pržite dok ne poprimi zlatnu boju sa svih strana. Dodajte goveđu supu i vratite karamelizovani luk u tiganj. Kada proključa smanjite temperaturu i dinstajte dok se piletina skroz ne skuva, a supa malo ishlapi otprilike 10 minuta. Dodajte gaudu i pokrijte tiganj poklopcem. Kuvajte dok se sir ne otopi.

Ukrasite peršunom pre posluživanja.

PROČITAJTE JOŠ: