Piletina iz rerne sa paprikom - i slast i ukus
Sastojci:
4 odkoštena bataka sa zabatcima
1 kašika suvog začina ( ili umesto njega samo so, zavisno kako ko koristi, najbolje bi bilo koristiti domaći začin )
biber, peršunov list, malo belog luka u granulama
250 ml vode
500 gr babure paprike ( kod mene su to bile ogrobne dve paprike, crvene i žute, a mogu biti bilo koje, potrebno je samo da su “mesnate”)
pola glavice crnog luka, može i ljubičastog ili praziluka
Priprema:
Peći još 20 minuta pa opet pažljivo, sad je već mekano, okrenuti meso i teko peći sve dok kožica ne porumeni. Može se pred kraj uključiti ventilator, da vruć vazduh struji odgore i zapeče kožicu, a i sam taj proces će kraće trajati, ili samo sačekati da se zapeče. Izvaditi batake sa strane, na tanjir staviti papriku i preko nje hrskave batake, pa tako toplo poslužiti.
Prijatno.