Piletina, hrana, ručak, meso, jelo
Shutterstock, ilustracija
Piletina, hrana, ručak, meso, jelo

Shutterstock, ilustracija

Foto: Shutterstock, ilustracija

Sastojci:

2 filea pilećeg belog mesa, 200 g kačkavalja, 300 g suvog mesa, 1 pavlaka, 2 jaja, 3 čena belog luka, 5 kašika senfa

PROČITAJTE JOŠ:

 

Priprema:

1. Belo meso izlupati i vrlo malo posoliti, poređati u podmazan vatrostalni ili pleh za đuveč.

2. Premazati senfom i dobro izgnječenim belim lukom.

3. Preko senfa narendati kačkavalj.

4. Poređati suvo meso, opet premazati senfom, sada poređati kačkavalj u listićima.

5. Izmutiti jaja i pavlaku i preliti preko kačkavalja.

6. Bajaderu peći 30 minuta na 200°. Ostaviti da se ohladi i seći kao bajaderu.