Slana pita
Shutterstock
Pita

Shutterstock, ilustracija

Foto: Shutterstock, ilustracija

Sastojci: 

- brašno 800 g

- 2 jaja 

- mlaka voda 80ml

- kvasac 1 kocka

PROČITAJTE I:

Proja

Shutterstock

 

 

- ulje 125ml

- mleko 250ml

- šećer malo

- so 2 kašičice

PROČITAJTE JOŠ I:

 

- šunka 200g

- kačkavalj 150g

- kisela pavlaka kašika

- origano kašičica

- kečap 200g.

Kuhinja, testo, jaje, brašno

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Kako pripremiti: 

Izmrviti kvasac u šoljicu i dodati malo mleka ,prstohvat soli i šećera i ostaviti na toplo. U veću činiju umešati 1 celo jaje i žumanac, vodu, ulje, mleko. Dodati kvasac iz šoljice. A zatim postepeno dodavati brašno i umesiti tako da se ne lepi za prste. Testo ostaviti na toplom da nadodje oko 45 min. Zatim testo podeliti na 4 dela. I razvuci ih na tanko. Podmazati pleh uljem pa razvuci jednu koru na dno.

Premazati je kečapom i posuti sa polovinom količine šunke. Preko staviti drugu razvučenu koru. Nju premazati pavlakom i posuti ostatkom šunke. Onda treću koru-testo pa premazati kečapom i rendanim kačkavaljem. I preko pokriti četvrtom razvučenom korom. Na sirovo lagano iseći na parče. I premazati belancem. Ostaviti tako pripremljeno da odstoji 20 min,a onda peći na 200 C oko 30 minuta, kad porumeni.

To je to! Prijatno!

PREPORUČUJEMO:

Brusketi

Profimedia