Slana pita
Shutterstock
Slana pita

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Sastojci:

(za šest osoba)

- 300 gr šampinjona

- 250 gr šunke

- 2 jajeta

- 2 dcl kisele pavlake

- 3 komada kora za pitu

Sir

Shutterstock

Foto: Shutterstock

- Kečap

- 150 gr tost sira

- 50 gr mocarele

- 100 gr pršuta

- 200 gr Pizza šunke

- 70 gr kulena

- Origano

- So i biber

PROČITAJTE I:

 

Priprema:

Šampinjone i šunku iseckati na sitne komadiće.

Jaja i pavlaku izmešati i dodati so i biber po ukusu.

Koru za pitu premazati kečapom i prekriti drugom korom

Na gornju koru poredati tost sir i izrendati mocarelu i prekriti korom za pitu.

Na koru poredati pršut i šunku i prekriti korom.

Pikantni kečap

shutterstock

Foto: shutterstock

Koru prekriti kulenom i šampinjonima i prekriti korom za pitu.

Koru premazati sa prethodno zamućenom smesom pavlake i jaja i prekriti korom za pitu.

Koru premazati kečapom i ostatcima, mocarele, šunke, šampinjona, kulena, origanom i prekriti korom za pitu.

PREPORUČUJEMO:

 

Saviti pitu u rolat i prekriti ostatkom smese od jaja i pavlake i posuti origanom.

Peći na 200 stepeni 45 minuta.

Rolat seći na kolutove i servirati.

Prijatno!

 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Poznati poslastičar otkriva tajnu recepta za najbolju krempitu!