pečene rotkvice
Shutterstock
pečene rotkvice

Shutterstock

pečene rotkvice, Foto: Shutterstock

 

Sastojci:

1 kilogram velike crvene rotkvice (oko 24)
1 kašika suncokretovog ulja
½ kašičice soli
Sveže mljeveni crni biber
2 kašike maslaca
1 režanj belog luka
½ kašičice semena kumina

Spremanje:

Zagrejte rernu na 230 ° C. Odrežite vrhove rotkvice, a zatim svaku nožem prepolovite. Stavite ih u posudu za pečenje (barem 7-8 cm duboku) i na njih pospite ulje, so i biber. Pecite 20-ak minuta, sve dok ih ne budete mogli lako probosti nožem.

Dok se rotkvice peku, u malom tiganju na laganoj vatri rastopite maslac. Dodajte beli luk i seme kumina i nastavite mešati oko tri minute, dok luk ne poprimi zlatnu boju. Pazite da ne zagori.

Maslac sa belim lukom i kuminom prelijte preko pečene rotkvice i servirajte vruće u posudi za posluživanje.