PILETINA
shutterstock
PILETINA

shutterstock

Foto: shutterstock

Pečena piletina i dalje je u većini domova jedno od omiljenih jela, jednostavno za pripremu, ali dužina pečenja i temperatura ključni su da vam komadi ovog mesa ispadnu sočno i mekano, umesto suvo i prepečeno.

Sporo pečena piletina slavne kuvarice Najdžele Loson je recept koji će vam osvojiti sva čula, a krajnje je jednostavan za pripremu. Tajna je u limunu koji omekšava meso u kombinaciji s belim lukom koji otpušta divne arome dajući formulu slasti.

Sastojci:
1 pile

1 glavica belog luka

1 veliki limun

majčina dušica

3 kašike maslinovog ulja

150 ml belog vina

so, biber

Priprema:
Uključite rernu da se greje na 160 stepeni Celzijusa, a za to vreme pile razdvojite na komade, beli luk na neoguljene češnjeve, a limun razrežite na komade. Stavite sve sastojke u posudu pa ih nauljite.

Piletinu položite s kožom prema gore, dodajte limun i beli luk i svežu majčinu dušicu. Prelijte vinom i pecite dva sata prekriveno folijom. Na kraju skinite foliju i pecite još 30-45 minuta na 200 stepeni.

Poslužite uz prilog po želji. Prijatno!

PROČITAJTE JOŠ: