Pečeno pile PIletina
Shutterstock
Pečeno pile PIletina

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Dobro pečeno pile treba da ima hrskavu, reš pečenu koricu, a da meso ostane sočno i meko, piše Lepa & Srećna.

PROČITAJTE I:

 

Majstori u kuhinji moraju da pripaze kad peku pile u rerni, a naročito ako ga peku na ražnju jer će vreo vazduh, pogotovo ako uključite ventilator, brzo isušiti piletinu.

Porodični ručak

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Na ringli, to je skoro nemoguć poduhvat. Ipak, čuveni kuvar i kritičar restorana Kreg Klejborn osmislio je trik pomoću koga je pile lakše ispeći nego ikad do sad.

Sastojci:

- 1 pile

- ulje za prženje

- 2 kašike putera

- 2 kašike brašna

- bujon od piletine

- začini

PREPORUČUJEMO:

 

Pile rasecite na leđnom delu tako da izvadite kičmu celom dužinom.

Najbolje je da to uradite makazama za meso, ali možete i nožem - pogledajte postupak u galeriji slika.

Pile posolite i pobiberite.

U tiganj sipajte malo ulja pa na tišoj vatri otopite puter. Raširite celo pile i spustite ga u vreli tiganj pažljivo - prvo okrenite tako da strana gde je koža bude nadole. Sada pritisnite pile nešto manjim tanjirom nego što je tiganj - sa strane ostaje dovoljno mesta da para slobodno izlazi, a tanjir otežajte bilo čim što vam je pri ruci. To može biti konzerva sa paradajzom, pa čak i teg kako je prikazano na video snimku ispod teksta.

Kuhinja Kuvanje Ručak Domaćica

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Na srednjoj temperaturi, pecite pile - ovo je tehnika slična pečenju ispod sača - oko 25 minuta, pa ga pažljivo okrenite na drugu stranu i pecite još petnaestak minuta.

Izvadite pile na tanjir i ostavite na toplom.

Odlijte deo masnoće od pečenja pa dodajte brašno i zagrejte ga tek koliko da zapeni. Nalivajte polako toplim pilećim bujonom i mešajte varjačom dok se ne ukuva sos lepe gustina.

Vratite piletinu u sos pa dinstajte još petnaestak minuta.

Svi je spremaju pogrešno, a evo kako se priprema prava LESKOVAČKA MUĆKALICA!

AUTOR: Lepaisrećna/M.M. DATUM I VREME: 18.08.2019. 08:00 Ovog leta obilazimo našu zemlju, istražujemo veličanstvene predele i probamo autentične ukuse. Foto: Shutterstock Put kroz Srbiju vodi nas do "južne pruge" pravog rasadnika ukusnih gurmanluka. Nezaobilazno jelo svake trpeze ove regije jeste leskovačka mućkalica. Evo kako se priprema ovaj tradicionalni specijalitet!

 

BONUS VIDEO:

Beograđani su nam otkrili kakav tip žene žele, ne zanima ih domaćica!