Kolač, Uksrs, Vaskrs, Paška, torta, desert
Shutterstock, ilustracija
Kolač, Uksrs, Vaskrs, Paška, torta, desert

Shutterstock, ilustracija

Foto: Shutterstock, ilustracija

PROČITAJTE JOŠ:

 

Ko nema ovaj starinski drveni kalup, poznat pod imenom pasočnica, može da čokoladom iscrta inicijale sa strane. Za paŠku postoji više recepata, a mi vam predstavljamo recept sa pomorandžom.

Sastojci:

400 gr švapskog sira
2 pomorandže
50 gr putera
1 šolja šećera
100 pavlake (20% masti)
šećer u prahu

Priprema:

Otopite puter, dodajte šećer a posle 5 minuta i pulpu i sok pomorandži. Kuvajte dok počne da karamelizira. Dodajte pavlaku, promešajte i sklonite s vatre. Kad se ohladi, mutite švapski sir i kašiku po kašiku dodajte smesu od pomorandži (malo ostavite za dekoraciju) Stavite u kalup (može biti bilo koja činija koju ste prethodno obložili providnom folijom) i ostavite preko noći. Prevrnite iz kalupa, ukrasite prah-šećerom i korama pomorandže.