paradajz čorba
shutterstock
paradajz čorba

shutterstock

Foto: shutterstock

Skuvajte ukusnu i laganu čorbicu koja će vas ugrejati tokom hladnih dana.

Potrebni sastojci: 

- 200 ml kuvanog paradajza

- 1,5 l vode

- domaći rezanci

- peršunov list

- celerov list

- 1 zelena paprika

- 50 ml maslinovog ulja

- malo soli

paradajz čorba

shutterstock

Foto: shutterstock

Način pripreme:

U šerpu s vodom dodati ulje i sipati kuvani paradajz. Dodati celerov list zajedno sa drškom kao i zelenu papriku koju smo malo izbockali nožem ili izvadili seme. Ostavite da se kuva 6 do 7 minuta. Izvadite viljuškom celer pa ubacite rezance. Posolite i dodajte sitno seckan peršunov list. Poklopite i isključite šporet. Sipajte u tanjir i dodajte kašičicu kisele pavlake po želji.

paradajz čorba

shutterstock

Foto: shutterstock

 

Komentari (1)

umka

10.12.2019 14:09

Dobar recept, volim paradajz čorbu i moji ukućani, pravim skoro identično samo na masnoći isprzim polutke luka pa onda nalijem paradajz i vodu, začini po zelji, najlepša čorba zimi...