RECEPT PRENOŠEN GENERACIJAMA Ovo jelo se decenijama sprema na Hilandaru: Probajte ga i vi!

Ovako se ovo jelo priprema na Hilandaru

Patlidžan
Foto: Shutterstock

U knjizi Onufrija Hilandarca "Svetogorski kuvar" u izdanju Lagune nalaze se više nego zanimljive kulinarske priče o svetogorskom životu.

Za vas smo izdvojili recept koji ćete sigurno čuvati - patlidžan s kačkavaljem.

Sastojci:

Insta
Foto: Printscreen

Priprema:

Isecite patlidžan po dužini na što tanje kriške (4-5mm). Potopite ga u posoljenu vodu da biste uklonili gorčinu. Nakon pola sata izvadite ga iz vode i nežno pritisnite urkom, da otpusti vodu iz sebe. U tiganju, na ulju, propržite svaku krišku s obe strane dok ne dobije braonkastu boju. Isecite kačkavalj na duge i uske kriške, trudeći se da budu jednake kriškama patlidžana. Takođe, neka budu tanke da bi mogle da se savijaju bez pucanja. Na svaku krišku patližana položite po jednu krišku kačkavalja.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi