Patlidžan
Shutterstock
Patlidžan

Shutterstock

Foto: Shutterstock

U knjizi Onufrija Hilandarca "Svetogorski kuvar" u izdanju Lagune nalaze se više nego zanimljive kulinarske priče o svetogorskom životu.

Za vas smo izdvojili recept koji ćete sigurno čuvati - patlidžan s kačkavaljem.

Sastojci:

Insta

Printscreen

Foto: Printscreen

Priprema:

Isecite patlidžan po dužini na što tanje kriške (4-5mm). Potopite ga u posoljenu vodu da biste uklonili gorčinu. Nakon pola sata izvadite ga iz vode i nežno pritisnite urkom, da otpusti vodu iz sebe. U tiganju, na ulju, propržite svaku krišku s obe strane dok ne dobije braonkastu boju. Isecite kačkavalj na duge i uske kriške, trudeći se da budu jednake kriškama patlidžana. Takođe, neka budu tanke da bi mogle da se savijaju bez pucanja. Na svaku krišku patližana položite po jednu krišku kačkavalja.