Paradajz sos
Shutterstock
Paradajz sos

Shutterstock

Paradajz sos, Foto: Shutterstock

Italijanka Marsela Hazan, koja je živela i preminula u Americi bila je poznata kuvarica i pisac, a njen sos od paradajza je proglašen za najbolji na svetu, po časopisu Delish.

PROČITAJTE JOŠ:

Tajna savršenosti ovog sosa za testeninu jeste - jednostavnost!

Dok će mnogi posegnuti za teglog industrijskog sosa iz nekog supermarketa, ona je tvrdila kako za to nema potrebe.

Sastojci za savršen sos:

- Paradajz
- Luk
- Maslac i malo soli

Paradajz

Profimedia

Foto: Profimedia

Priprema:

- U lonac stavite pola luka, bez seckanja, dodajte maslac i kratko kuvajte.
- Dodajte pelat paradajz i kuvajte na laganoj vatri 45 minuta.
- Marsela je tvrdila kako luk, a ni ostale sastojke ne treba da seckate. Samo ih ubacite da se zajedno kuvaju i da se ukusi promeša.