Torta, kolač, desert, slatkiš
Shutterstock, ilustracija
Torta, kolač, desert, slatkiš

Shutterstock, ilustracija

Foto: Shutterstock, ilustracija

Sastojci:

400-500 grama keksa
400 ml slatke pavlake
4-5 kašika šećera u prahu
1 kašika vanilin šećera
1-1,5 kašika kakaa

PROČITAJTE JOŠ:

 

Za glazuru:

60-70 grama čokolade za kuvanje
100-120 ml slatke pavlake

Priprema:

Stavite u posuditu slatku pavlaku, šećer u prahu i vanilin šećer, te mutite mikserom dok ne dobijete gust krem. Podelite smesu na 2 dela i u drugi umeštajte kakao. Četvrtastu kutiju od sladoleda obložite providnom folijom pa na dno stavite polovinu svetlog krema. Preko naređajte keks pa preko njega opet svetli fil, opet keks pa polovina tamnog fila, zatim red keksa pa fila i završite slojem keksa. Prekrijte tortu folijom i stavite u frižider na 1 – 2 sata da se stegne.

Priprema glazure:

Prokuvajte slatku pavlaku, ali pazite da ne provri pa sklonite sa ringle. Dodajte čokoladu i promešajte da se lepo sjedini. Izvadite tortu iz frižidera, sklonite foliju i polako je okrenite na tacnu. Sipajte glazuru preko torte, ohladite je malo, ukrasite po želji i služite.