Torta, kolač, čokolada, desert, poslastica
Shutterstock/Ilustracija
Torta, kolač, čokolada, desert, poslastica

Shutterstock/Ilustracija

 Foto: Shutterstock/Ilustracija

Osobe koje vole sve slatkiše pripadaju grupi hedonista. Sklone su da udovoljavaju svakoj svojoj želji i apsolutno nemaju grižu savesti zbog sopstvenih postupaka. Imaju potrebu da naglašavaju svoju jedinstvenost i originalnost.

Ako je u svakom trenutku izražena želja samo za čokoladom, to znači da organizmu nedostaje serotonin, hormon sreće. Naglašena potreba u jutarnjim časovima za "samo jednom kockicom", ispoljava se jer je tada nivo ovog hormona izuzetno nizak.

U isto vreme, osobe koje obožavaju crnu čokoladu vole da budu u centru pažnje, dok mlečnu biraju introvertni, skloni usamljenosti.

Hrana

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Crnu čokoladu jedu egocentrične, a mlečnu usamljene osobe.

Ko dosoljava svako jelo generalno ima manjak minerala u organizmu. U psihološkom smislu takve osobe puštaju da ih nizvodno "nosi reka života". Veruju da ne mogu da utiču na sopstveni život jer je njihova sudbina određena datim okolnostima.

Istovremena želja za slanim i slatkim karakteristična je za talentovane i kreativce. Međutim, ove osobe su uglavnom diskretne, usamljene, zatvorene i suzdržane.

Uživanje u ljutoj hrani u medicinskom smislu pokazuje sklonost ka hipertenziji. Psihološki posmatrano, ljuto vole osobe koje teže redu, ali i oni kojima nedostaje serotonin. Osobe sa manjkom ovog hormona pomeraju granice ljutog i vremenom počinju da jedu sve ljuću hranu.

PROČITAJTE JOŠ: