Vladimir Putin, doručak, hrana, sir, jelo, predsednik
Profimedia
Vladimir Putin, doručak, hrana, sir, jelo, predsednik

Profimedia

Foto: Profimedia

Mislili biste da ovako disciplinovan čovek voli rano ustaje. Naprotiv, Putin spava barem do 10 sati svaki dan, a ne doručkuje pre podneva.

PROČITAJTE I:

Njegov doručak je prilično isti svakog jutra i obuhvata omlet ili kašu uz obaveznu dozu ruskog belog sira tvorog, čiji ćemo recept podeliti na kraju teksta.

Uz omlet ili kašu jede jaja prepelice koja osim što su ukusna imaju mnoge zdravstvene benefite poput poboljšanja vida, stimulisanje rasta, balansiranje holesterola, podsticanje metabolizma i detoks organizma. Odlične su za ljude koji pate od alergija, takođe.

Dok jede pije ceđenu pomorandžu, a kafu voli da gustira posle doručka i pre treninga.

Omiljena namirnica mu je sladoled od pistaća, a "The Independent" je pisao da je kineskom predsedniku Si Đinpingu poklonio upravo kutiju ovog sladoleda tokom samita G20.

Beli mrs sir kajmak

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Alkohol pije samo na formalnim prijevima, a pošto je alkoholizam istorijski problem Rusije, na ovaj način Putin promoviše neki zdraviji način života za razliku od svog prethodnika Borisa Jeljcina koji je bio deo te epidemije.

Pročitajte kako da napravite tradicionalni ruski tvorog sir.

Obožava pecanje u Sibiru: Vladimir Putin

Profimedia

Foto: Profimedia

Sastojci:

- 4 litre organskog mleka

- 2 litre kiselog mleka

Priprema:

Neka mleko i kiselo mleko odstoje na sobnoj temperaturi sedam sati. Sipajte mleko i kiselo mleko u dublji lonac i stavite u rernu zagrejanu na 40 stepeni sat vremena tek da smesa postane mlaka.

Izvadite iz rerne i ostavite da stoji na sobnoj temperaturi naredna 24 sata.

Posle 24 časa smesa bi trebalo da postane konzistencija zaslađenog kondenzovanog mleka koje će se razvlačiti kada ga podignete kašičicom.

PREPORUČUJEMO:

 

Sledećeg dana smesu opet stavite u rernu na laganu temperaturu (bez pokrivanja) i ostavite 40 minuta. Nemojte mešati. Sir se mora polako grejati jer visoke temperature uništavanju hranljive proteine.

Opet ostavite da odstoji 24 časa na sobnoj temperaturi.

Trećeg dana stavite sir na srednju temperaturu na ringlu da se zagreje, nikako ga nemojte kuvati. Sir će se odvojiti od surutke. Isključite ringlu i pustite ga da odmori jedan sat.

Uzmite veliku posudu i četiri sloja gaze (mogu i krpe) i stavite na njeno dno.

Sipajte sir iz šerpe preko. Vežite vrh taknine i obesite na kuhinjsku slavinu narednih 8 do 10 sati. Možete takođe staviti sir na dasku za sečenje koju ćete staviti u sudoperu i preko ga poklopiti još jednom daskom, pa staviti neki teži teret koji će ga presovati.

Nakon 10 sati, sir je spreman. Možete ga prebaciti u kutiju i čuvati u frižideru.

Pavlaka, sir, namaz, kajmak, hrana, doručak

Shutterstock, ilustracija

Foto: Shutterstock, ilustracija

 

BONUS VIDEO:

Najbolji recept za domaću krempitu!