Obalnde, slatkiš, kolač, slatko
Shutterstock, ilustracija
Obalnde, slatkiš, kolač, slatko

Shutterstock, ilustracija

Foto: Shutterstock, ilustracija

Obavezno isprobajte ovaj recept.

Sastojci:

Oblande
800 g šećera
Litar mleka
Pola margarina za kolače

 

Priprema:

Sipajte šećer u mleko o ostavite da proključa. Čim proključa smanjite vatru. Na skroz tihoj vatri o bez mešanja, kuvajte karamel sos naredna dva-tri sata. Nakon što dobije lepu smeđu boju, proverite da li je gustina dobra tako što ćete izvaditi malo sosa u činijicu i videti kako se ponaša nakon hlađenja.

Pred sam kraj, dodajte pola margarina. Kada je sos gotov, sačekati da se ohladi I bude mlak. Oblande filovati sa one strane gde su dublje kockice i slagati jednu na drugu. Kada završite pritisnite oblandu nečim teškim (drugim plehom npr) i neka tako odstoji.