AROMA KOJOJ NEĆETE ODOLETI Novo jelo od kiselog kupusa: Bigoš čorba kao savršen izbor zimskog ručka (RECEPT)

Probajte...

kupus čorba, ručak, jelo
Foto: shutterstock

Skuvajte ukusnu čorbu od kupusa i kobasica koja će biti odličan izbor za porodični ručak.

Potrebno je:

- 1 kg kupusa ribanca

- 1 par suvih kobasica

- 300 g svinjetine od buta

- 300 g teletine

- 3 glavice crnog luka

- 4 čena belog luka

- 2 ravne kašike brašna

- 50 ml ulja

- slatka začinska paprika

- so

- biber

- list lovora

- 5 suvih šljiva

- 200 ml soka od paradajza

- 1 kašičica šećera

- 2 dl crvenog vina

Kupus
Foto: Profimedia

Priprema:

Kobasice isecite na kolutove, a svinjetinu i teletinu na kockice, pa pospite brašnom. Luk isecite na rebarca. Na ulju prvo propržite teletinu, dodajte crni i beli luk, začinsku papriku i zalijte čašom vode. Meso malo posolite i pobiberite, pa ga propržite i dinstajte oko pola sata s malo vode. Potom dodajte svinjetinu, kobasice, list lovora, suve šljive i pečurke koje ste prethodno natopili u vodi. Promešajte i dodajte ribanac. Dinstajte oko pola sata povremeno dolivajući vodu, pa sipajte paradajz sok, dodajte kašičicu šećera i dinstajte dok meso ne omekša. Pred kraj kuvanja nalijte vino i malo vode tek toliko da ogrezne, pa kuvajte još pola sata na tihoj vatri. 

ručak, hrana, meso, kuhinja, obrok
Foto: Shutterstock, ilustracija

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi