ZASLADITE SE POSLE RUČKA! Neodoljivi slatki zalogajčići: Mini krofne sa bananom

Uvaljane u šećer i cimer, prste da poližeš

krofne
Foto: Guliver/getty images

Iako se u Srbiji tradicionalno pripremaju na jedan način, to ne znači da ne mogu i drugačije - probajte ovaj recept i uverite se!

Sastojci:

¾ šolje belog šećera

¼ šolje smeđeg šećera

Kašičica i po mlevenog cimeta

Za testo:

Dve šolje brašna

¾ šolje šećera

Kuvanje
Foto: Shutterstock

Dve i po kašičice praška za pecivo

Pola kašičice cimeta

Kašičica soli

Jedno veće jaje

Dve banane srednje veličine

Pola šolje punomasnog mleka

Dve kašike ulja

Ulje za prženje

DA LI VOLITE DA JEDETE KROFNE?

Ukupan broj glasova: 20

  • Ne mogu im odoleti: 65% (13)
  • Samo mamine: 35% (7)

Priprema:

U manjoj posudi pomešajte beli i smeđi šećer sa cimetom.

U većoj posudi umutite prvih pet sastojaka za testo. U odvojenoj posudi umutite jaje, izgnječite banane, dodajte mleko i dve kašike ulja, pa sve sjedinite. Zatim u to dodajte mešavinu sa brašnom, pa izmešajte dobro.

U dubljem tiganju zagrejte ulje, pa u zagrejano ulje stavljajte po kašiku smese da se prži. Pržite oko 45-60 sekundi sa jedne i sa druge starne, da krofne dobiju zlatnu boju. Vadite ih na ubrus da se ocedi višak ulja, pa ih uvaljajte u mešavinu belog, smeđeg šećera i cimeta.

Više o ovim i sličnim temama nađite OVDE!

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi