NEODOLJIVA BELA torta: Kuvarica francuskog markiza nam otkriva TAJNI RECEPT!
PROČITAJTE VIŠE:
Za svečane prilike (i kad bi sin dobio peticu u školi) baka bi donela jaja koja su morala biti sveža, odvojila belanca i tukla ih dok bela i sjajna smesa ne bi počela padati sa žice.
Sastojci za belu tortu:
8 jaja
500 g šećera
100 grama čokolade za kuvanje
1 srednja šoljica gorke crne kafe
250 grama putra
Priprema:
2. Kuvajte na pari i tucite dok se šećer potpuno ne rastopi i smesa se ne zasjaji.
3. Uzmite masni papir, odrežite pet komada pa na svaki kašikom raspodelite smesu u obliku krugova. Sušite ih u pećnici na slaboj vatri.
5. Kad se ohladi krem izmešajte ga sa puterom, dobro izradite pa premažite kore i slažite jedno na drugo dok ne dobijete tortu.Prema želji ukrasite je rendanom čokoladom.