Milena Dravić
Tanjug
Milena Dravić

Screenshoot Youtube

Foto: Screenshoot Youtube

Snimila je više od sto filmova, igrala u serijama, pozorišnim predstavama, a umela je i da kuva, i to sve. Kaže da je talenat nasledila od majke, a kada se tome doda i mašta, onda je lako pripremiti i veknu a la Milena Dravić.

PROČITAJTE I:

 

Sameljite tri-četiri komada belog pilećeg mesa (mogu i pileće grudi). Dok meljete meso, jedna kriška starog hleba "kupa se" u mleku, kuvate jaja (dva komada i to tvrdo), seckate slaninicu (sto grama), pevate Breninu "... sitnije, Cile, sitnije..." i pripremate vanglu u kojoj ćete od ovog materijala, i još soli, bibera, senfa i peršuna, formirati veknu. U sredinu vekne stavite pride još jedno tvrdo kuvano jaje.

Milena Dravić

Tanjug/AP

Foto: Tanjug/AP

Veknu stavite u vatrostalni pleh, ali tek kada na dno položite slaninu isečenu po dužini. Slanina mora da pokrije celo dno. Tek sada se pažljivo polaže vekna.

Nije kraj.

PREPORUČUJEMO:

 

Preko vekne stavljate kaiševe slanine. Veknu ušuškate slaninom sa svih strana i stavljate u rernu. Pečete na umerenoj vatri.

Za to vreme, na brzaka, za dva do tri minuta, na puteru propržite pečurke (do četristo grama), prelijete ih mileramom, izmešate i postavite kao stražu oko vekne.

Pečenje traje još 15 do 20 minuta.

Pije se belo vino sorte šardone i to iz Mačkovog podruma, i čita laka literatura.

Kiflice sa makom, savršeno mekane i ukusne kao duša!

AUTOR: Coolinarika/M.M. DATUM I VREME: 16.10.2019. 08:38 Ove kiflice možete i da zamrznete kad ih ispečete - biće ukusne i kad se odmrznu!

 

BONUS VIDEO:

Kako se pravilno našminkati za 5 minuta