Havana torta
printscreen
Havana torta

printscreen

Havana torta, Foto: printscreen

PROČITAJTE JOŠ:

Bečka šnicla

Shutterstock

Foto: Shutterstock

 

Sastojci:

1 l mleka
450 gr kristal šećera
3 kesice želatina u granulama ( 30 gr )
500 ml slatke pavlake
200 gr lešnik napolitanki
200 gr lešnika

Lešnik Lešnici

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Priprema:

Otopiti 200 gr šećera pa izliti na metalnu tacnu na kojoj je papir za pečenje.
Želatin staviti sa nekoliko kašika ( desetak ) mleka da nabubri.
Mleko pomešati sa šećerom ( 250 gr ) i staviti da provri.
Kada provri skloniti sa vatre.
Želatinu dodati 5 kašika vrelog mleka i promešati, pa onda masu sa želatinom istresti u preostalo vrelo mleko.
Mikserom umutiti da se želatin otopi pa ostaviti da se ohladi do sobne temperature. ( može da se posle stavi još sat vremena u frižider).
Masa treba da je nešto gušća od jogurta
Posebno umutiti slatku pavlaku

Kuhinja, testo, jaje, brašno

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Sjediniti slatku pavlaku i masu od želatina