BRZO, JEDNOSTAVNO I KOŠTA VAS 200 DINARA! Napravite preukusni prženi pirinač sa tunjevinom! (RECEPT)

Zašto uvek skuvamo više pirinča nego što nam je potrebno? Ovo jelo je odlično ako imate ostatke kuvanog pirinča koji ne želite da bacite!

Tunjevina, riba, hrana
Tunjevina, riba, hrana, Foto: Shutterstock, ilustracija

Sastojci:

1 konzerva komada tunjevine

2 šolje kuvanog pirinča

1 komad praziluka

1 čen belog luka

1 šolja smrznutog graška

2 kašike soja sosa

ulje

PILETINA, PIRINAČ, HRANA, MESO
Foto: Shutterstock, ilustracija

Priprema:

Beli luk iseckajte na sitno. U tiganju zagrejte ulje i propržite zajedno kuvani pirinač i beli luk nekoliko minuta.

Dodajte grašak i par kašika vode i dinstajte zajedno dok se grašak ne odledi i voda ne ispari.

Dodajte tunjevinu koju ste ocedili od ulja, praziluk iseckan na kolutove i soja sos. Dobro promešajte da doja sos oboji sve, pržite još 2 minuta i jelo je gotovo.

Ukoliko je potrebno, dodajte još kašiku vode i propržite još malo, ali je ideja da se sve samo zagreje, i da praziluk ostane svež i hrskav, a ne kuvan.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi