Napravite ovaj osvežavajući kolač u samo 4 koraka, BEZ PEČENJA!
Ovaj ukusni voćni kolač se ne peče, ima mekanu orašastu koru i bogatu pavlaku dopunjenom osvežavajućim bobičastim voćem, a ne sadrži šećer, gluten i mlečne proizvode.
PROČITAJTE JOŠ:
Sastojci
Kora
130 g pečenog oraha, badema ili drugih orašastih plodova po želji
30 g kokosovog brašna
250 g maslaca od badema
½ kašičice ekstrakta vanile
2 kašičice kokosovog ulja
Krem
3 dl kokosove pavlake
1 kašičica ekstrakta vanile
200 g bobičastog voća i jagoda
Priprema
1. U blenderu usitnite pečene orahe, bademe, pistaće ili druge orašaste plodove. Ako želite, možete i kombinovati više vrsta orašastih plodova. U posudu dodajte usitnjene orašaste plodove, kokosovo brašno, vanilu i maslac od badema. Dobro izmešajte dok se sastojci ne sjedine.
2. Okrugli kalup razmera 20-25 cm namažite kokosovim uljem, zatim dodajte koru i pritisnite rukama. Kora ne sme biti previše tanka, a ne trebate koru rasporediti sa strane kalupa jer će pucati pa je dovoljno da se prekrije dno i lagano pritisne rukama. Ako želite potpuno hrskavu teksturu, koru možete peći 10-ak minuta na 190°.
PREPORUČUJEMO I OVO:
3. U posudu stavite gustu kokosovu pavlaku, nju ne možete zameniti kokosovim mlekom jer neće biti ista tekstura. Dodajte vanilu i lagano izmešajte.
4. Na koru stavite pavlaku i ravnomerno rasporedite. Ako ste pekli koru, pričekajte da se skroz ohladi. Na pavlaku stavite oprano i naseckano bobičasto voće. Po želji možete koristiti jagode, trešnje ili drugo sezonsko voće koje preferirate. Možete odmah sa voćem napraviti dekoraciju po želji ili ga samo jednako rasporedite. Stavite u frižider i poslužite.
Prijatno!