Štrudla
Shutterstock, ilustracija
Štrudla

Shutterstock, ilustracija

Štrudla, Foto: Shutterstock, ilustracija

Sastojci:

Za testo:

500 grama brašna (tip 500)
250 ml mleka
100 ml ulja
2 jaja
1/2 kockice svežeg kvasca (25 g)
1/2 kašičice soli
5 kašičice šećera

PROČITAJTE JOŠ:

 

Nadev:

džem (po izboru)

 

Za premazivanje rolata:

1 žumance

nekoliko kapi ulja

Priprema:

U 250 ml mlakog mleka razmutiti kvasac i dodati mu kašiku šećera, pa ostaviti da naraste 15-ak minuta. U brašno dodati nadošli kvasac, jaja, ulje, šećer i so. Umesite glatko testo. Možete ga mešati dodacima za testo uz pomoć miksera. Sjedinjeno testo mesiitejoš malo na malo pobrašnjanoj podlozi. Testo podelite na dva dela (dve jufke), prekriti krpom i ostaviti 45 minuta da naraste.

Štrudla

Shutterstock, ilustracija

Štrudla, Foto: Shutterstock, ilustracija