kolač, makarons, slatko
Shutterstock, ilustracija
kolač, makarons, slatko

Shutterstock, ilustracija

Foto: Shutterstock, ilustracija

Potrebno je:

(za keks)

- 120 grama maslaca

- 300-400 grama brašna

PROČITAJTE I:

 

- 1 jaje

- 150 grama šećera u prahu

- 50 grama tamnog kakao praha

- malo soli

- četvrtina kašičice sode bikarbone (može i prašak za pecivo)

 

Za nadev:

- 80-100 grama maslaca

- ekstrat vanile

- 150 grama prah šećera

Umutiti maslac sa šećerom. Dodati jedno jaje, kakao, malo soli, brašno sa sodom bikarbonom i zamesiti glatko testo. Staviti u kesu pa u zamrzivač da se malo ohladi. Razviti na pola centimetra, pa vaditi keksiće i ređati u pleh koji ste obložili pek papirom. Peći na 200 stepeni oko 15 minuta.

PREPORUČUJEMO:

 

Umutiti ostatak maslaca sa šečerom u prahu i dodati vanilin šećer da bude penasto. Ohlađen keks mazati nadevom i spajati dva keksa.

Keks može duže da stoji, a odlično ide uz kafu i čaj.

NAJČITANIJE VESTI:

 

BONUS VIDEO:

Doktorka Vesna Ognjenović otkriva istinu o botoksu, hijaluronu, biopolimeru