bundeva čips
Shutterstock
bundeva čips

Shutterstock

bundeva čips, Foto: Shutterstock

 

Potrebno vam je:

bundeva
kašika maslinovog ulja
so
slatka crvena paprika
kari ili drugi začini po želji

Priprema:

Bundevu narežite na tanke komade veličine zalogaja. Potrudite se da komadi budu što tanji jer će čips biti hrskaviji, a ako baš niste vešti s nožem poslužite se rendalicom - to vam je najlakši i najbrži način da dobijete komade iste debljine.

Po narezanim komadima pospite soli i ostalih začina po želji, dodajte kašiku ulja i sve dobro promešajte.

Začinjene komade bundeve poslažite u posudu za pečenje u koju ste stavili papir za pečenje. Poslažite ih u jednom sloju jer će se zalepiti ako ih stavljate jedne na druge.

Pecite ih u rerni na 150 stepeni 15-tak minuta. Vreme pečenja ovisi o rerni, ali budite vrlo oprezni kad prvi put pečete i češće proverite situaciju jer je dovoljna i minuta previše da zagore.

Najbolje da odmah napravite veću količinu, a ako ne pojedete sve odmah (u šta sumnjamo), ostatak spremite u kesicu i hermetički zatvorite.