hleb
Shutterstock
hleb

Shutterstock

hleb, Foto: Shutterstock

 

Sastojci

250 g samlevenih (u mlinu za kafu) susama, lana, semena suncokreta, golice
4-5 jaja
2 kasike maslinovog ulja
malo soli
malo šećera

Priprema

U mlinu za kafu sameljite sve ove navedene semenke, do koegzistencije brašna, sipajte u jednu činiju, dodajte so, prašak za pecivo, šećer ili zamenu za sećer, zatim dodajte ulje, i  jaja, jedno po jedno. Testo treba da bude gnjecavo, meko, ali dovoljno čvrsto da ga oblikujete špatulom u lepinju i lagano ga razvucite špatulom. Rernu ugrejte na 180, stavite hleb da se peče. Pecita oko 10 minuta, treba da je sunđerasta na dodir.

Posna i slatka varijanta ovog hleba, umesto jaja stavite 3 prezrele banane, med, malo mlevenih oraha, začin za medenjake, a ostalo je sve po receptu.Banane u potpunosti zamenjuju jaja i daju sočnost, kolač je prosto lepljiv i jaaako ukusan!