karamel bombone
Shutterstock
karamel bombone

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Sastojci:

2 šolje belog šećera
1 šoljica smeđeg šećera
1 šolja kukuruznog sirupa
1 šolja kondezovanog mleka
500 ml slatke pavlake
1 šolja putera
1 1/4 kašike ekstrakta vanile

Priprema:
Podmažite tepsiju veličine 30×25 cm. U šerpu srednje veličine sipajte šećer, smeđi šećer, kukuruzni sirup, kondezovano mleko, slatku pavlaku i puter. Sve vreme sa termometrom za slatkiše pratite temperaturu smese i mešajte. Kada termometar dostigne 120°C sklonite šerpu sa vatre. Dodajte vanilu. Prebacite smesu u pripremljenu tepsiju i ostavite da se smesa potpuno ohladi. Kad se smesa ohladi, isecite karmele u male kvadrate i umotajte ih u ukrasni papir.