BRZO I LAKO SE SPREMA Napoleonova piletina Marengo – ručak dostojan cara

Legenda kaže da je ovo jelo nastalo u čast Napoleonove pobede nad austrijskom vojskom u italijanskom mestu Marengo

PILETINA
PILETINA, Foto: printscreen/stvarukusa

Potrebno je:

800 g pilećih bataka
1 luk
300 g pečuraka
100 ml belog vina
mast
so, biber
2 čena belog luka
100 ml pileće supe
400 g paradajz pelata

Priprema:

Ispržite meso, posloite ga, kada je gotovo odložite ga.

Propržite luk, pečurke, posolite, pobiberite, dodajte belog vina, dodajte bujon,beli luk i na kraju paradajz pelat.

Krčkajte 10 minuta i posle vratite meso i prelijte ga.

Slične tekstove pronađite OVDE!

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi