Torta, kolač, čokolada, desert, poslastica
Shutterstock/Ilustracija
Torta, kolač, čokolada, desert, poslastica

Shutterstock/Ilustracija

Foto: Shutterstock/Ilustracija

Osim što je jednostavan za pravljenje ovaj kolač je i jeftin. Većina sastojaka se skoro uvek nalazi u kuhinji svake prosečne Srpkinje:

PROČITAJTE JOŠ:

 

Sastojci: 250ml jogurta; 100 ml ulja; 100 ml mleka; 3-4 kašike šećera; vanilin šećer; 7 kašika brašna; 3 kašike kakao praha; 1 prašak za pecivo; 200 ml soka od narandže za prelivanje.

Fil: 800ml mleka; 3 pudinga od čokolade i narandže; 5 kašika šećera; 150g čokolade.

Priprema: U jednu činiju umutite jogurt, mleko, ulje pa im dodajte šećer i dobro izmešajte. Zatim odvojeno pomešajte brašno, prašak za pecivo i kakao pa suve sastojke dodajte mokrim. Sve umutite u glatko testo.

 

Pecite oko 20-ak minuta na 200 stepeni Celzijusa. Kada se ispeče, topao patišpanj zalijte sa 200 ml soka od narandže.

Dok se kolač peče napravite puding pa mu dodajte čokoladu. Vreo fil stavite preko toplog patišpanja. Sačekajte da se kolač ohladi pa ga secite u kocke i servirajte. Prijatno!

Juliška, brauni, kolač, čokoladni kolač, desert, slatko

Shutterstock

Foto: Shutterstock