UOPŠTE NE UPIJAJU ULJE Najbolji recept za domaće krofne neverovatnog ukusa!

Pročitajte u nastavku način pripreme ove divne poslastice i sastojke koji su vam potrebni za nju

Krofne, krofna, desert, slatko
Foto: Shutterstock, ilustracija

Potrebno je:

650 gr brašna; 30 gr kvasca

1 kašičica šećera

malo soli

200 ml mleka

3 žumanceta

100 ml ulja

korica limuna

Krofne
Foto: MUP

Priprema:

Kvasac potopiti u toplom mleku dodati šećer i malo brašna. U činiju ili mikser staviti brašno dodati kvasac koji je nadošao, žumanca, mleko, ulje so, i koricu limuna i dobro izraditi testo. Ostaviti da poraste oko 30 min pa razviti oklagijom 1 cm debljine.

Vaditi krofne ali sredinom bušiti sa malom čašicom ako nemate original spravicu za te krofne. Ređati na podmazan poslužavnik, pokriti kesom i ostaviti opet da odmaraju oko 15 min.

U dublju šerpu sipati ulje, i zagrejati ne jako, staviti nadošlu krofnu samo je okrenuti i poklopiti. Malo šerpu prodrmati. Pržiti sa obe strane.

Vaditi na upijajuću salvetu. Uvaljati u prah šećer možete dodati vanilin šećer. Uživajte u najboljim krofnama.

Više sličnih vesti pročitajte OVDE!

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi