UOPŠTE NE UPIJAJU ULJE Najbolji recept za domaće krofne neverovatnog ukusa!
Pročitajte u nastavku način pripreme ove divne poslastice i sastojke koji su vam potrebni za nju

Potrebno je:
650 gr brašna; 30 gr kvasca
1 kašičica šećera
malo soli
200 ml mleka
3 žumanceta
100 ml ulja
korica limuna

Priprema:
Kvasac potopiti u toplom mleku dodati šećer i malo brašna. U činiju ili mikser staviti brašno dodati kvasac koji je nadošao, žumanca, mleko, ulje so, i koricu limuna i dobro izraditi testo. Ostaviti da poraste oko 30 min pa razviti oklagijom 1 cm debljine.
Vaditi krofne ali sredinom bušiti sa malom čašicom ako nemate original spravicu za te krofne. Ređati na podmazan poslužavnik, pokriti kesom i ostaviti opet da odmaraju oko 15 min.
U dublju šerpu sipati ulje, i zagrejati ne jako, staviti nadošlu krofnu samo je okrenuti i poklopiti. Malo šerpu prodrmati. Pržiti sa obe strane.
Vaditi na upijajuću salvetu. Uvaljati u prah šećer možete dodati vanilin šećer. Uživajte u najboljim krofnama.
Više sličnih vesti pročitajte OVDE!
-
Veoma čokoladna torta, s pravom prva na listi poslastica! (VIDEO)
27.01.2021. 08:52 -
-
Domaća rolovana salama šunkarica, bogato i preukusno jelo (VIDEO)
27.01.2021. 09:17 -
Veliko spremanje i perece na Savindan
27.01.2021. 09:58
Povezane vesti
-
-
Ako pijete, brufen ili paracetamol, ovo otkriće će vas šokirati
14.01.2021. 10:30 -
-
Kupovao zamkove i lobanje, maltretirao žene, bacio milione dolara!
14.01.2021. 11:30