Kupus
Shutterstock, ilustracija
Kiseli kupus

Profimedia

Foto: Profimedia

Sastojci:

- tvrde glavice kupusa

- šargarepa

- so

- kim

PROČITAJTE I:

 

Priprema: Kupus očistiti od spoljnih listova, oprati i narendati.

Šargarepu očistiti, oprati i iseći na kolutove. Pripremiti čisto i suvo bure.

Šljive, slatko od šljiva, tegla, zimnica

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Ređati red kupusa, red soli, red šargarepe i posuti kimom.

Kad se bure napuni, kupus prekriti platnenom salvetom pa dobro pritisnuti čamovim drvetom. Salveta upija penu od vrenja.

Na drvo staviti poveći kamen.

Ribanac ne treba pretakati, već samo povremeno prati salvetu.

PREPORUČUJEMO:

 

Ukoliko je bure veliko, između redova ribanca mogu se staviti glavice kupusa i kriške jabuka. Na vrh napunjenog bureta staviti cele oprane jabuke.

Pravi domaći sok od paradajza bez konzervansa, najzdavije od prirode! (RECEPT)

AUTOR: JužnaSrbija/M.M. DATUM I VREME: 21.09.2019. 13:00 Starinski način pripreme zimnice podrazumeva da se sprema bez konzervansa! Tako se sprema i ovaj kuvani paradajz. Foto: Shutterstock Sastojci: - 6 kg paradajza (pre čišćenja) - 2 kašike soli - 4 kašike šećera - crni luk i ljute papričice, celer - sve po ukusu Priprema Paradajz dobro oprati.

 

BONUS VIDEO:

Saznajte za 2 minuta da li ćete se ikad udati!