Krofne, krofna, desert, slatko
Shutterstock, ilustracija
Krofne, krofna, desert, slatko

Shutterstock, ilustracija

Foto: Shutterstock, ilustracija

Najbolja vest u vezi ovog recepta? Testo za ove krofne ne mora da se mesi! I naravno – krofne vole svi i niko neće odbiti da se počasti bar jednom.

PROČITAJTE I:

 

Dakle, sve se radi po principu “smuti, prospi i isprži”. Čak i ako niste vešte u kuhinji, ovaj recept ne može da omaši i ne zahteva nikakvo kulinarsko umeće.

Krofne, krofna, desert, slatko

Shutterstock, ilustracija

Foto: Shutterstock, ilustracija

Sastojci:

- 400 grama brašna

- kesica suvog kvasca

- 2, 5 dl vode (može i mleko, ili mešavina mleka i vode)

- 2 kašičice šećera

PREPORUČUJEMO:

 

- 1 kašičica soli

- jedno jaje (proizvoljno)

- ulje

Pečena piletina na ringli daleko ukusnija od one iz rerne! Hrskavija nego ikad! (RECEPT)

AUTOR: Lepaisrećna/M.M. DATUM I VREME: 08.09.2019. 08:00 Prste da poližeš! Foto: Shutterstock Dobro pečeno pile treba da ima hrskavu, reš pečenu koricu, a da meso ostane sočno i meko, piše Lepa & Srećna. Majstori u kuhinji moraju da pripaze kad peku pile u rerni, a naročito ako ga peku na ražnju jer će vreo vazduh, pogotovo ako uključite ventilator, brzo isušiti piletinu.

 

BONUS VIDEO:

Recept za američku pitu s višnjama