pita
shutterstock
pita

shutterstock

Foto: shutterstock

SASTOJCI

450 g gotove jufke za pite

1 kg oljuštenog krompira

150 g suvog mesa, sitno narezano

1 glavica crvenog luka

2 čena belog luka

2 kašičice soli

2 kašičice začina

½ kašičice bibera

PRIPREMA

Oprani i oljušteni krompir i luk izrežite na kockice.

Luk prodinstajte u tiganju na ulju pa u posudi pomešajte kockice luka i krompira s narezanim suvim mesom, belim lukom i začinima. Dobro promešajte.

Otopite maslac. Kore izrežite na veličinu kalupa. Oduzmite tri kore i stavite na stranu za vrh. Pokrijte ih kuhinjskom krpom da se ne osuše.

Pita s  pirinčem i prazilukom

promo

Foto: promo

Pomastite kalup veličine 35 x 27 x 6 cm i stavite prvu koru. Poprskajte je vodom, stavite drugu koru pa i nju poprskajte. Po drugoj kori raspodelite deo fila pa pomastite maslacem. Nakon toga slede uvek po dve kore. Svaku poprskajte vodom, a drugu pospite filom i maslacem. Tako nastavite dok ne potrošite sve kore.

Na vrhu slede tri kore, koje, također, poprskate, a gornju pomastite uljem.

Pitu stavite da se peče u zagrejanu rernu na 200 stepeni ili 220 stepeni oko 35-40 minuta.

Kad je lepo hrskava, pomešajte preostali maslac sa 200 ml vrele vode i prelijte mešavinu preko gotove pite. Vratite je u rernu na pet minuta pa servirajte.

I, ne zaboravite jogurt!

Prijatno!