Musaka sa slaninom, najbolja receptura za sve ljubitelje domaće kuhinje!
Sastojci:
- 800 g krompira
- 4 jaja
- 300-400 g mlevenog mesa
- 4 čena belog luka
- 1 glavica crnog luka
- ulje
PROČITAJTE I:
- so
- biber
- mlevena crvena paprika
- 200 g suve slanine po želji
- 1 puna kašika kisele pavlake
- 200 ml mleka
Priprema:
Rernu odmah uključiti na 200°C. Na ulju propržiti crni luk seckan, pa dodati mleveno meso i po želji malo suve slanine seckane. Dodati mlevenu crvenu papriku, so, biber, izdrobljeni beli luk i 1 jaje. Sve izmešati.
Šerpu podmazati uljem.
Krompir oguliti i iseći na tanje kolutove. U podmazanu šerpu, đuveč ili tepsiju staviti pola kormpira, zatim na njega sav nadev od mlevenog mesa.
Preko ostatak krompira.
PREPORUČUJEMO:
Umutiti 3 jaja, dodati pavlaku u jaja, mleko i izjednačiti.
Preliti musaku.
Možete odozgo staviti listove suve slanine. Peći oko sat vremena.
BONUS VIDEO:
Kako napraviti unikatnu masku za telefon